Dead call on manual dial via xlite!

All installation and configuration problems and questions

Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N

Dead call on manual dial via xlite!

Postby paulo111 » Fri Apr 30, 2021 10:03 am

Hello everyone!
Im having a problem when i make manual phone calls via xlite only in germany with prefix +49 ...When the operator makes the call it rings 3 or 4 times then looks like it responds but it has no sound at all...ive tried to make the call with the same number via my cell phone and its a mailbox.Sometimes it happens only with one ring opens the call and cant hear nothing,close it redial again and then the costumer its on call...the other problem is that when the costumer hangs up the call xlite stays open and then after 20 second it redirects the call itself to an italian number (random number) but none of the calls doesent hang up itself.I have tried 3 different servers that i have and the same problem happens (none of them is configured by a backup configuration by the others). I
have to mention that on the same server i have 3 prefixes that i place calls: +39(Italy),+33(France),+49(Germany), and this problem is only on Germany calls.



My trunk Configuration:
[VOIPALB1]
disallow=all
allow=alaw,ulaw,g729
type=friend
host=88.99.200.207
port=5060
canreinvite=yes
nat=force_rport,comedia
insecure=invite,port
qualify=yes
DTMFmode=rfc2833
directmedia=yes
qualify=yes
context=trunkinbound

Dialplan Entry Configuration:

exten => _49XX.,1,AGI(agi://127.0.0.1:4577/call_log)
exten => _49XX.,2,Set(CALLERID(num)=493056553374)
exten => _49XX.,3,Dial(${VOIPALB}/${EXTEN},,To)
exten => _49XX.,4,Hangup
exten => _0049XX.,1,AGI(agi://127.0.0.1:4577/call_log)
exten => _0049XX.,2,Set(CALLERID(num)=493056553374)
exten => _0049XX.,3,Dial(${VOIPALB}/${EXTEN},,To)
exten => _0049XX.,4,Hangup



ViciBox v.7.0.1-160223
Asterisk 11.21.0-vici
Vicidial 2.14-694a
BUILD: 181005-1738

Thanks and best regards :)
paulo111
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 30, 2021 8:16 am

Re: Dead call on manual dial via xlite!

Postby carpenox » Sat Jul 03, 2021 10:04 pm

Did you ever fix this paulo?
Alma Linux 8.5 | Version: 2.14-858a | BUILD: 220513-0819 | SVN Version: 3602 | DB Schema Version: 1661 | Asterisk 16.17.0-vici
www.CyburDial.net -:- 725-22-CYBUR -:- My Blog: http://vicidial.blog -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 1845
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: Dead call on manual dial via xlite!

Postby eyeofefil » Wed May 25, 2022 12:41 pm

I'm having the same exact problem, I hope somebody has a fix for this


VERSION: 2.14-692a
BUILD: 180927-0018
© 2018 ViciDial Group
eyeofefil
 
Posts: 20
Joined: Thu Feb 15, 2018 2:45 pm

Re: Dead call on manual dial via xlite!

Postby williamconley » Thu May 26, 2022 12:52 pm

eyeofefil wrote:I'm having the same exact problem, I hope somebody has a fix for this

For clarity: you're calling German numbers with +49 and it rings and results in NO sound? Or one of the other described outcomes?

I've found that "the same issue" is often ... not the same issue at all.

But if this is your issue: First try a different Carrier to connect your calls.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: Vicidial Agent Only Beep - Beta
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19952
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests