Vicidial stopped suddenly

All installation and configuration problems and questions

Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N

Vicidial stopped suddenly

Postby Ahmed Hossam » Thu Jan 11, 2018 2:21 pm

Hello there,

VERSION: 2.14-506c BUILD: 161222-1111

While the agents are working, the server stopped suddenly without any reason, i told them to log out then log in again, and it worked, but it happened one more time, but this time without calls, while they are in active status.

I tried to find where's the problem, but i don't know actually, tried many things, but can't fix it.
Then i told them to log out and log in again, and then it turned into “ No one is in your session: 8600051”
Any solution?

Regards,
Ahmed Hossam
Ahmed Hossam
 
Posts: 7
Joined: Tue Dec 05, 2017 2:32 pm

Re: Vicidial stopped suddenly

Postby williamconley » Thu Jan 11, 2018 5:59 pm

1) Welcome to the Party! 8-)

2) As you are obviously new here, I have some suggestions to help us all help you:

When you post, please post your entire configuration including (but not limited to) your installation method (7.X.X?) and vicidial version with build (VERSION: 2.X-XXXx ... BUILD: #####-####).

This IS a requirement for posting along with reading the stickies (at the top of each forum) and the manager's manual (available on EFLO.net, both free and paid versions)

You should also post: Asterisk version, telephony hardware (model number is helpful here), cluster information if you have one, and whether any other software is installed in the box. If your installation method is "manual/from scratch" you must post your operating system with version (and the .iso version from which you installed your original operating system) plus a link to the installation instructions you used. If your installation is "Hosted" list the site name of the host.

If this is a "Cloud" or "Virtual" server, please note the technology involved along with the version of that techology (ie: VMware Server Version 2.0.2). If it is not, merely stating the Motherboard model # and CPU would be helpful.

Similar to This:

Vicibox X.X from .iso | Vicidial X.X.X-XXX Build XXXXXX-XXXX | Asterisk X.X.X | Single Server | No Digium/Sangoma Hardware | No Extra Software After Installation | Intel DG35EC | Core2Quad Q6600

3) "stopped suddenly" is a vague description. Did the agents all lose their audio call and find that their browsers stopped working for Vicidial? Or did all the client calls drop? What exactly happened. You can say it in layman's terms, but try to be descriptive. (Technical jargon and terminology isn't necessary, but "it don't work" is hard to diagnose, lol). I'll assume for the rest that the agents lost audio (calls ended) and lost their web page connections as well.

4) Is this server at your location, or is the server in a different physical location?

If it's elsewhere, it's possible that your internet connection to the server is not stable. Loss of internet connectivity between the agent site and the vicidial server site is impossible to fix in the Vicidial server itself. You must have a stable connection to use Vicidial. This can also happen if someone overutilizes the internet (you got someone on Netflix in the office?)

If it's at the same location, then the local network could be unstable.

More details ... we'll be able to help you more directly. 8-)
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 17439
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: Vicidial stopped suddenly

Postby frequency » Mon Jan 29, 2018 11:58 am

If the server is in-house and you are using a poor router, this may be the cause of the issue. If you have a server in a remote location in a DC, there is a chance you are losing internet connection for a few seconds which may well be down to the router or any failing equipment including a firewall. Please click reports > Admin utilities and check agent lagged report to see if you really lost connection to the internet!
frequency
 
Posts: 82
Joined: Mon Jun 13, 2016 11:18 am


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 28 guests