FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

All installation and configuration problems and questions

Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N

FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby vkad » Thu May 17, 2018 12:01 pm

How can I force recording on manual dial when using route initiated recording..


I am using route initiated recording because some remote web agents sometimes have connectivity problems and 1 in ever hundred recording is missing. Now the issue was the one we missed every now and then is a sale.

So we switched to route initiated recording. This meant none of the recordings from the auto dialing were missing. GREAT...

BUT wait, now manual dials are not being recorded at all as route initiated recording doesn't support it.

How can we have forced recordings from the server side to force recording for auto dialing and manual dialing on the same campaign
Vicibox 8.0.1 (Asterisk 13.21.0-vici) + Remote WebRTC Agents
Version: 2.14b0.5 | SVN: 2990 | DB Version: 1548
1 x DB + Web + Dialer - E3 1270 v6 + 16gb ddr4 + 256gb SSD
2 x Additional Dialer - E3 1270 v6 + 8gb ddr4 + 256gb SSD
vkad
 
Posts: 192
Joined: Thu Nov 09, 2017 3:46 am

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby mflorell » Thu May 17, 2018 2:56 pm

There is currently no option to do that outside of the agent screen, since with manual dial the call is initiated within the agent screen.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17244
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby thephaseusa » Fri May 18, 2018 6:49 am

Matt, I like how you checked the forum and replied to all 6 unanswered Support questions one after another over the course of a few hours. I guess you had to get some work done in between)))

Nice.

JM
thephaseusa
 
Posts: 343
Joined: Tue May 16, 2017 2:23 pm

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby mflorell » Fri May 18, 2018 7:07 am

We're actually doing our 3-day training session here in Florida right now, so we're extra busy right now :)

As for this specific topic, we are looking into options to streamline this process, because it is a frequent problem for our stable-network-challenged clients.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17244
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby thephaseusa » Fri May 18, 2018 7:23 am

Yes I agree, it's very important. Are you saying that if your network is stable, setting Campaign Recording to ALLFORCE and selecting No on Routing Initiated Recording will record all calls, auto dial and manual?

So if you want auto and manual calls recorded don't use Routing Initiated Recording. It depends on how many manual calls you make. In my business, our call backs are where we close some sales, so it's important to record manual calls.

John
thephaseusa
 
Posts: 343
Joined: Tue May 16, 2017 2:23 pm

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby mflorell » Fri May 18, 2018 2:06 pm

The Routing Initiate Recordings setting currently has no effect at all on Agent Manual Dial calls.

What we are looking into is some way to streamline the agent manual dial process to include starting recordings.

Both of those features only seem to be necessary because of clients with unstable or unreliable networks. We have many clients with no missing recordings that don't use Routing Initiated Recordings.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17244
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby vkad » Mon May 21, 2018 4:14 pm

The issue, is that we have remote agents that is why we miss the recordings.
Vicibox 8.0.1 (Asterisk 13.21.0-vici) + Remote WebRTC Agents
Version: 2.14b0.5 | SVN: 2990 | DB Version: 1548
1 x DB + Web + Dialer - E3 1270 v6 + 16gb ddr4 + 256gb SSD
2 x Additional Dialer - E3 1270 v6 + 8gb ddr4 + 256gb SSD
vkad
 
Posts: 192
Joined: Thu Nov 09, 2017 3:46 am

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby mflorell » Tue May 22, 2018 8:01 pm

I just added Manual-Dial-compatible Routing Initiated Recordings, you must enable setting at the campaign level and have a 0 recording delay. Please upgrade to the newest svn/trunk revision and try it out!
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17244
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby vkad » Wed May 23, 2018 3:20 pm

Any particular reason for 0 recording delay?

What if the recording delay was always 0 for Manual-Dials of routing initiated recordings?
And for autodial the recording delay was picked up from the recording delay settings for routing initiated recordings?

Because 100k-200k recordings a day start to slow down the ftp directory...Adding a recording delay of 12 seconds for us brings that number down to just 10k-20k. Having these route initiated.
So if recording = route initiated & manual-dial then recording delay = 0; sort of condition would allow for a variable recording delay maybe...

But again, thank you as usual. I will upgrade to the latest svn/trunk revision and try this out on tomorrow's shift.
Vicibox 8.0.1 (Asterisk 13.21.0-vici) + Remote WebRTC Agents
Version: 2.14b0.5 | SVN: 2990 | DB Version: 1548
1 x DB + Web + Dialer - E3 1270 v6 + 16gb ddr4 + 256gb SSD
2 x Additional Dialer - E3 1270 v6 + 8gb ddr4 + 256gb SSD
vkad
 
Posts: 192
Joined: Thu Nov 09, 2017 3:46 am

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby mflorell » Wed May 23, 2018 6:12 pm

The problem that Routing Initiated Records solves is mostly for companies that have network problems that cause recordings to be started too late or not at all, so the 0 delay requirement makes sense. Also, the routing process is complete when the call goes to the agent, so you can't do routing initiated recording on a delay anyway.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17244
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby thephaseusa » Thu May 24, 2018 4:55 pm

Hi,

I just did an svn up on /trunk and I see revision 2992 and I noticed there are only about 25 new files. Are these files the only ones that will be updated when you run the upgrade? I'm just wondering what files I need to be prepared to restore from a backup. For example i dont see the file dispo_send_email.php will it not be overwritten with this revision?

And one other thing, in upgrading revision does the database schema always change with a new revision, so that you must always run the mysql upgrade script?

Thanks
John M
thephaseusa
 
Posts: 343
Joined: Tue May 16, 2017 2:23 pm

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby williamconley » Thu May 24, 2018 4:59 pm

Normal upgrade overwrites ALL files. So back up everything. There's a backup script in /usr/share/astguiclient, it backs up everything needed except client audio recordings. It does have options for which types of files to include in the backups set (like VM, Web, DB ...)

Any files you've edited will lose their edits.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 18725
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby thephaseusa » Thu May 24, 2018 5:05 pm

Thanks William. And does the db schema upgrade with each revision upgrade?

John
thephaseusa
 
Posts: 343
Joined: Tue May 16, 2017 2:23 pm

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby vkad » Fri May 25, 2018 2:08 pm

Thanks, works great. no more missing recordings so far.
Vicibox 8.0.1 (Asterisk 13.21.0-vici) + Remote WebRTC Agents
Version: 2.14b0.5 | SVN: 2990 | DB Version: 1548
1 x DB + Web + Dialer - E3 1270 v6 + 16gb ddr4 + 256gb SSD
2 x Additional Dialer - E3 1270 v6 + 8gb ddr4 + 256gb SSD
vkad
 
Posts: 192
Joined: Thu Nov 09, 2017 3:46 am

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby williamconley » Fri May 25, 2018 7:04 pm

thephaseusa wrote:Thanks William. And does the db schema upgrade with each revision upgrade?

John

Each upgrade is unique. Many upgrade DB, many upgrade scripts, many upgrade both.

You can check the last line of the db upgrade script to see if the new one has any extra entries which would require running those new entries. It's not actually necessary to run the whole file, we just run the new files since present version when we upgrade a system. Very rare to have a conflict. Those that do are usually during an upgrade from a Very Very old revision.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 18725
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby thephaseusa » Fri May 25, 2018 8:23 pm

Okay thanks. I think I'm clear on that now.

Version: 2.14b0.5
SVN Version: 2975
DB Schema Version: 1543
DB Schema Update Date: 2018-05-04 16:24:39

That's where my database server is now. Looking at the new upgrade script, there are new schemas 1544,1545,1546,1547, and 1548 with the update schema statement coming at the end of each new schema group of commands. So I could just start with 1544, copy everything below it, paste to create a new upgrade script, run it, and skip the stuff before my current schema. Then run perl /usr/src/astguiclient/trunk/install.pl on each box in the cluster, and upgrade finished.
Correct?

John Merritt
thephaseusa
 
Posts: 343
Joined: Tue May 16, 2017 2:23 pm

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby williamconley » Sat May 26, 2018 10:30 am

Valid summary. We usually copy the upgrade script and delete everything above what we want (copy/paste could alter line breaks ... it's prone to inexact copying, but deleting lines without altering the lines we want is much safer).

When you run perl install.pl, be sure to include the copy sample conf option at the CLI (use --help if unsure). This way if there are any changes to the configuration files required to support any new code ... you don't miss them. This does require that ANY changes to stock .conf files be redone after any upgrade. This is why we don't change any of the stock files with the sole exception of the externip value in sip.conf.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 18725
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: FORCE RECORDING ON MANUAL DIAL

Postby thephaseusa » Sat May 26, 2018 11:36 am

Thanks for the extra details.

JM
thephaseusa
 
Posts: 343
Joined: Tue May 16, 2017 2:23 pm


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests