issue Failover carrier and AMD

All installation and configuration problems and questions

Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N

issue Failover carrier and AMD

Postby dhijrwn » Tue Jul 28, 2020 5:03 am

Cluster setup
ViciBox v.8.1.2 ISO
VERSION: 2.14-733a
BUILD: 200115-1702
Asterisk 13.29.2-vici
No Digium/Sangoma Hardware

Hi guys,
Just wanna ask for advice/help.

So I setup multiple carrier sip trunk for my campaigns.
so if sipA is down or failed to dial the number then sipB will take over.

config
sipA dialplan entry
exten => _1NXXNXXXXXX,1,AGI(agi://127.0.0.1:4577/call_log)
exten => _1NXXNXXXXXX,n,Dial(${sipA}/1${EXTEN:1},,To)
exten => _1NXXNXXXXXX,n,Dial(${sipB}/1${EXTEN:1},,To)
exten => _1NXXNXXXXXX,n,Hangup

sipB doesn't have a dialplan entry, it just acts as failover sip trunk

both sipA and sipB are registered and connected and able to dial

Now in my campaign the routing extension is set by 8369 to activate the AMD feature and my dial timeout is 22seconds.

So the issue is,my agents are receiving calls that they can't hear the customer side.
When I check the recordings I can only hear the background noise and voice of the agents.

campuses list reports
| AA - Answering Machine Auto | 2197 | 0:03:12 | 0:00:00 |
| AB - Busy Auto | 53 | 0:00:00 | 0:00:00 |
| ADC - Disconnected Number Auto | 6 | 0:00:00 | 0:00:00 |
| B - Busy | 59 | 0:09:02 | 0:08:26 |
| CALLBK - Call Back | 17 | 0:58:05 | 0:51:02 |
| DC - Disconnected Number | 19 | 0:06:04 | 0:05:46 |
| DNC - DO NOT CALL | 26 | 0:15:38 | 0:14:48 |
| DROP - Agent Not Available | 6 | 0:00:59 | 0:00:00 |
| N - No Answer | 843 | 3:17:55 | 2:59:47 |
| NA - No Answer AutoDial | 4181 | 0:00:00 | 0:00:00 |
| NI - Not Interested | 424 | 5:01:30 | 4:40:57 |
| NM - No Money | 2 | 0:05:34 | 0:05:34 |
| NQ - Not Qualified | 28 | 0:56:29 | 0:55:39 |
| PC - Prank Call | 9 | 0:02:49 | 0:02:40 |
| PDROP - Outbound Pre-Routing Drop | 52 | 0:00:00 | 0:00:00 |

I think there are numbers that are disconnected and AMD will do its algorithm and transfer the call to the agents.
I'm using the default config for AMD.
How can I solve this problem?
Cluster setup i7-9700 cpu @ 3.00ghz 32GB ram 1xDB WEB ARCH 4xTEL
ViciBox v.8.1.2 ISO VERSION: 2.14-766a BUILD: 200816-0912
SVN: 3284 DB Schema: 1604 | Asterisk 13.29.2-vici
Zoiper 5 | VICIPhone| No Digium/Sangoma Hardware | KHOMP Analytics for AMD
dhijrwn
 
Posts: 115
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:12 am

Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 58 guests

cron