All installation and configuration problems and questions
Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N
by cschneider » Thu Aug 21, 2008 7:55 am
Hello,
I want to change the volume of a call via webclient. This works well with each single call in the session but it doesn't work with the conference volume. Where is my fault?
Versions:
asterisk-1.4.21.2
astguiclient 2.0.4
Output of Asterisk:
- Code: Select all
[Aug 21 12:17:07] NOTICE[27770]: chan_local.c:607 local_alloc: No such extension /context XXYYXXYYXXYYXX48600051@default creating local channel
[Aug 21 12:17:07] NOTICE[27770]: channel.c:2863 __ast_request_and_dial: Unable t o request channel Local/XXYYXXYYXXYYXX48600051@default
Output of astguiclient is:
- Code: Select all
==> action_full.2008-08-21 <==
2008-08-21 12:24:36|0|1|
Action: Originate
Channel: Local/XXYYXXYYXXYYXX48600051@default
Context: default
Exten: 8300
Priority: 1
Callerid: VCagcW12193142742000
|
==> action_launch.2008-08-21 <==
2008-08-21 12:24:36|/usr/share/astguiclient/AST_send_action_child.pl --SYSLOG --PATHlogs=%2Fvar%2Flog%2Fastguiclient --telnet_host=localhost --telnet_port=5038 --ASTmgrUSERNAME=cron --ASTmgrSECRET=1234 --ASTmgrUSERNAMEsend=sendcron --action=Originate --cmd_line_b=Channel%3A%20Local%2FXXYYXXYYXXYYXX48600051%40default --cmd_line_c=Context%3A%20default --cmd_line_d=Exten%3A%208300 --cmd_line_e=Priority%3A%201 --cmd_line_f=Callerid%3A%20VCagcW12193142742000 --cmd_line_j=SIP%2Fsipout%2D081e74b0 --cmd_line_k=8600051 0.0000000 |
==> action_process.2008-08-21 <==
2008-08-21 12:24:36|SQL_QUERY|SELECT * FROM vicidial_manager where server_ip = '127.0.0.1' and status = 'QUEUE' order by entry_date desc limit 1||
2008-08-21 12:24:36|----BEGIN NEW COMMAND----
Action: Originate
Channel: Local/XXYYXXYYXXYYXX48600051@default
Context: default
Exten: 8300
Priority: 1
Callerid: VCagcW12193142742000
SIP/sipout-081e74b0
8600051
----END NEW COMMAND----
|
2008-08-21 12:24:36|SQL_QUERY|UPDATE vicidial_manager set status='SENT' where man_id='492'||
==> action_send.2008-08-21 <==
2008-08-21 12:24:36|1|
Action: Command
Command: meetme list 8600051
2008-08-21 12:24:36|1|
Action: Originate
Channel: Local/XXYYXXYYXXYYXX48600051@default
Context: default
Exten: 8300
Priority: 1
Callerid: VCagcW12193142742000
==> action_full.2008-08-21 <==
2008-08-21 12:24:39|1||
Response: Error
Message: Originate failed
|
2008-08-21 12:24:41|2||Response: Goodbye
Message: Thanks for all the fish.
|
==> action_send.2008-08-21 <==
DONE execute time: 5 seconds
but should something like this:
- Code: Select all
2008-08-21 12:22:40|1|
Action: Originate
Channel: Local/238600051@default
Context: default
Exten: 8300
Priority: 1
Callerid: VCagcW12193141582000
-
cschneider
-
- Posts: 4
- Joined: Thu Aug 21, 2008 6:54 am
by heinz » Thu Aug 21, 2008 11:51 am
hi cschneider,
what does your dialplan look like?
maybe you missed the underscore in the beginning somewhere?
exten => _XXYYXXYYXXYYXX
thanks,
heinz
-
heinz
-
- Posts: 106
- Joined: Mon Oct 08, 2007 1:30 am
- Location: South Africa
by mflorell » Thu Aug 21, 2008 4:21 pm
That shouldn't be in the dialplan, it is a lookup that is supposed to take place in the send_child script that takes the channel name and finds out which meetme participant it is. Clearly it cannot find the participant channel in there because it is not changing the XXYYXXYY part to a number.
-
mflorell
- Site Admin
-
- Posts: 18406
- Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
- Location: Florida
-
by cschneider » Fri Aug 22, 2008 4:29 am
Thanks for your answers.
The lookup fails only when I am pressing the "default" volume buttons. The controls in the "call channel information" section are working properly.
In my example the channel "SIP%2Fsipout%2D081e74b0" is the outbound trunk which is not list by " meetme list 8600051". I think the problem is that the channel which should be adressed is not part of the meetme channel.
What are the default buttons intend to do? What can I do to make them work?
-
cschneider
-
- Posts: 4
- Joined: Thu Aug 21, 2008 6:54 am
by mflorell » Fri Aug 22, 2008 9:55 am
If the outbound trunk is not connected to the meetme room, what is?
Those buttons are supposed to raise/lower the volume of the active call.
-
mflorell
- Site Admin
-
- Posts: 18406
- Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
- Location: Florida
-
by cschneider » Fri Aug 22, 2008 10:54 am
meetme list 8600051 returns:
- Code: Select all
vicidial-test*CLI> meetme list 8600051
User #: 01 <unknown> S0808221737248600051 Channel: SIP/200-081e9ba0 (unmonitored) 00:00:28
User #: 02 0000000000 M0822173734000000012 Channel: Local/8600051@default-bb65,2 (unmonitored) 00:00:20
2 users in that conference.
My outbound trunk is SIP/sipout.
Those buttons are supposed to raise/lower the volume of the active call.
You mean the volume of the whole conference (both channels)?
-
cschneider
-
- Posts: 4
- Joined: Thu Aug 21, 2008 6:54 am
by mflorell » Fri Aug 22, 2008 11:52 am
Oh, this is manual dialing right?
The main volume controls might not work for manual dialing because of how the calls are placed.
As for how volume controls work, they only raise the volume on a single channel in the meetme room.
-
mflorell
- Site Admin
-
- Posts: 18406
- Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
- Location: Florida
-
by cschneider » Mon Aug 25, 2008 5:10 am
Yes, it is manual dialing.
Thank you for your answer.
-
cschneider
-
- Posts: 4
- Joined: Thu Aug 21, 2008 6:54 am
Return to Support
Who is online
Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 447 guests