How to Install VPN Server on the Goautodial

General and Support topics relating to ViciDialNow and GoAutoDial ISO installers

Moderators: enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, s0lid

How to Install VPN Server on the Goautodial

Postby vkjalan » Mon Feb 21, 2011 10:43 am

Hi,
I have installed goautodial CE 2.0 Final ISO with no additional software's and also read the managers manual. Ok here is a scenario I have a server sitting behind a firewall and a private network with no direct access to the machine through the internet. I need to setup a VPN to access the dialer from outside the network as i need to connect the agents from home.

Please suggest me a solution also any detailed page explaining how exactly to do this.

Your kind help will be highly appreciated.
vkjalan
 
Posts: 26
Joined: Mon Jan 26, 2009 7:32 pm

Postby williamconley » Mon Feb 21, 2011 11:29 am

If you have shut off all access to this server from the internet, this server cannot help with VPN. You'll have to use some other server or your router or allow access to this server from the internet and forget "VPN" (a virtual private network is not required to access the server from remote locations).
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 16495
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Postby vkjalan » Mon Feb 21, 2011 11:48 am

There is internet connection to It. But its on a private network through a gateway connected to the internet. I hope i am being able to explain.

I want VPN in order to connect my agents on to the dialer for them to dial from home. If i dont VPN the server how is it possible for the agents to loggin in to the server.

Please explain.
vkjalan
 
Posts: 26
Joined: Mon Jan 26, 2009 7:32 pm

Postby williamconley » Mon Feb 21, 2011 12:20 pm

since this is not actually related to goautodial or vicibox .. i responded on the other post. :)
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 16495
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Postby gzpxyj » Fri Mar 04, 2011 12:35 am

vkjalan wrote:There is internet connection to It. But its on a private network through a gateway connected to the internet. I hope i am being able to explain.

I want VPN in order to connect my agents on to the dialer for them to dial from home. If i dont VPN the server how is it possible for the agents to loggin in to the server.

Please explain.
My solution is to have two interface cards and a fixed public ip address. One interface card associated with fixed public IP address so agents from home can access and another interface card associated with internal local net. No VPN needed from this setup.
For VPN, you need a vpn server running in your local net and public facing so outside can reach your vpn server. google it and you could find all information to setup a vpn server/host.
gzpxyj
 
Posts: 94
Joined: Sun Mar 22, 2009 7:56 am

Re: How to Install VPN Server on the Goautodial

Postby jameshouston135 » Tue Apr 19, 2016 10:49 am

yeah it is not actually related to goautodial or vicibox. You Need a remote access through VPN and yeah i am totally agree with @ gzpxyj that you need to google it and you could find all information to setup a vpn server/host.
jameshouston135
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 03, 2016 5:03 am

Re: How to Install VPN Server on the Goautodial

Postby jenniferhudson » Thu Mar 02, 2017 12:46 am

How about if connect through remote access? did it work? or you can search information on Google easily.
jenniferhudson
 
Posts: 3
Joined: Thu Mar 02, 2017 12:36 am

Re: How to Install VPN Server on the Goautodial

Postby williamconley » Thu Mar 02, 2017 12:53 am

If you have a vpn router or other method to "remote in", the only requirement is a rock-solid connection. No dropped packets from the web browser to the Vicidial server for Vicidial to operate properly, and of course sound quality will also depend on the quality of the connections.

Many call centers user VPN tunnels to connect their agents to the Vicidial cluster location.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 16495
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)


Return to ViciDialNow - GoAutoDial

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest