How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

General and Support topics relating to ViciDialNow and GoAutoDial ISO installers

Moderators: enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, s0lid

How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby gardo » Fri Jun 07, 2013 5:00 pm

Here's the HOWTO for upgrading to Vicidial 2.7 RC1: http://goautodial.org/projects/goautodialce/wiki/UpgradeVicidial27rc1.
http://goautodial.com
Empowering the next generation contact centers
gardo
 
Posts: 1925
Joined: Fri Sep 15, 2006 10:24 am
Location: Manila, 1004

Re: How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby williamconley » Sat Jul 06, 2013 1:22 pm

Does #2 in that instruction set actually change the msyql root password? Would it not be a good idea to change it back as a last step to avoid "vicidialnow" password being "standard" after the upgrade?
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 16495
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby gardo » Tue Jul 09, 2013 1:58 pm

That's a good idea! Thanks for the input. Done!
http://goautodial.com
Empowering the next generation contact centers
gardo
 
Posts: 1925
Joined: Fri Sep 15, 2006 10:24 am
Location: Manila, 1004

Re: How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby williamconley » Sat Jul 13, 2013 9:10 pm

This is what I do.

I've seen many systems that prefer to store the mysql password in a flat file (for later access). I'm not up for that. LOL. Changing it, then changing it back, and not storing it anywhere in the meantime is much preferable.

Unfortunately, logrotate has not been as "understanding" as you. LOL
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 16495
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby franz » Tue Jul 23, 2013 9:03 pm

my database is in separate server Im having problems after I update vicidial 2.4 to 2.7 there are no list available.. how can I update vicidial if my database is located in another sever?

thanx
franz
 
Posts: 7
Joined: Fri Jun 28, 2013 11:11 pm

Re: How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby williamconley » Tue Jul 23, 2013 9:49 pm

the sql scripts that update vicidial's database can be copied to the other server OR you can access the other server and update the db remotely via command line:

from the Vicidial server (not the db server):

Code: Select all
mysql asterisk -h 192.168.1.1 -u root -p < UPGRADExxxx.sql


asterisk = replace this with the name of your vicidial database (usually asterisk, of course)
192.168.1.1 = replace this with the IP of the database server
UPGRADExxxx.sql = replace this with the filename of the upgrade file you want to execute against the database.

You will be asked for the root mysql password after you hit enter. If root is not authorized to execute from another machine, you may need to copy the sql files to the db server (or allow root to execute from the server you are on).

Remember to follow instructions from the UPGRADE document in your downloaded code. This post is merely to help you execute the sql command remotely. The actual upgrade instructions must be followed to determine which sql files those are.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 16495
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby franz » Tue Jul 23, 2013 10:56 pm

thanks mate...I really appreciate your help ..
franz
 
Posts: 7
Joined: Fri Jun 28, 2013 11:11 pm

Re: How to Upgrade to Vicidial 2.7 RC1 from Vicidial 2.4 RC2

Postby williamconley » Tue Jul 23, 2013 11:44 pm

Think of it this way: I see you standing where I was years ago. In front of you a simple task ... but not for YOU. LOL Because you've never actually done it before. After you've experienced it a few times, it'll be easy. But today it's a complete mystery. So you ask and I dump this info from my brain as I wish someone had done years ago for me (while I was up until 3AM trying to "make it work!").

Next think of the fact that every day I (or one of my programmers) bump into this same problem, only on a new topic. And oddly enough we often find someone who will "help us out" just like this. Only on another forum. Just passing it forward when I have a free minute. 8-)

Now: Stay and help the next newbie who has not yet progressed to where YOU are and keep this thing growing. 8-) (Funny thing is, that's where I've gotten a lot of my information ... looking something up quick that I thought I already knew and pick up a little more each time it happens ...)
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 16495
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)


Return to ViciDialNow - GoAutoDial

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron